ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ

Leontario Skaki

Leontario Skaki

Προσφορά: Για κάθε συμμετοχή σε μάθημα σκάκι παρέχεται μία δωρεάν προπόνηση ποδοσφαίρου.

Το σκάκι στο Leontario περιλαμβάνει τις κάτωθι δράσεις:

  • Μαθήματα σκάκι
  • Το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα διεξάγονται εσωτερικά τουρνουά μεταξύ των παιδιών, γονέων και επισκεπτών.
  • Μάθημα και παιχνίδι μέσω διαδικτύου σε προκαθορισμένες ώρες και με συγκεκριμένους δασκάλους.

Έναρξη περιόδου σκάκι 2017 – 2018 το Σάββατο 09 Σεπ 2017 και ώρα 10:00.

Ώρες μαθημάτων:

  • 10:00 – 11:00
  • 11:00 – 12:00
  • 12:00 – 13:00
  • 13:00 – 14:00

Συνεργαζόμενοι προπονητές – δάσκαλοι:

  • Ναπολέων Γεωργίου
  • Νάντια Ανδρώνη

Ρώσος μετρ του σκακιού διδάσκει στρατηγική σε στελέχη της Wall Street

Εδώ και 25 χρόνια ο 72χρονος σκακιστής Λεβ Αλμπουρτ διδάσκει στρατηγική και υπολογισμό πιθανοτήτων και κινδύνων σε στελέχη της Wallstreet. Διακεκριμένα μέλη του Αμερικανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου επισκέπτονται το διαμέρισμα του στο Μανχάταν για να διδαχθούν τα μυστικά της επίθεσης και της άμυνας από τον Ρώσο μετρ, που υπήρξε τρεις φορές πρωταθλητής ΗΠΑ στο σκάκι αλλά και ένας από τους πιο επιφανείς αντοφρονούντες Σοβιετικούς τη δεκαετία του 1970.

H Wall Street έχει μακρά ιστορία με τα παίγνια. Στις ώρες της ανάπαυλας από τη δουλειά, παιχνίδια που συνδυάζουν την τύχη με τον υπολογισμού του ρίσκου, όπως το τάβλι και το μπρίτζ, προσφέρονται για μεγάλα στοιχήματα, ενώ το σκάκι λόγω της στενής σχέσης του  με τη θεωρία των παιγνίων κατέχει επίλεκτη θέση.

Το 2015, εκατοντάδες επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπως ο επενδυτής Μπιλ Ακμαν, πλήρωσαν 5000 δολάρια για να παρακολουθήσουν τον Νορβηγό δάσκαλο του είδους Μαγκνους Καρλσεν να παίζει ταυτόχρονα με τρία άτομα.

Ο Τζόρτζ Σόρος είναι ικανός σκακιστής, όπως και ο Μποαζ Βαιν σταιν, ο ιδρυτής του Saba Capital. ‘’Πηγαίνω σπίτι του, περνάω μία ώρα παίζοντας μαζί του σκάκι και μιλάμε περί ανέμων και υδάτων’’, δηλώνει ο γνωστός επενδυτής Καρλ Ικάν, που έχει πάρει μαθήματα απο τον Αλμπουρτ θέλοντας να νικήσει τον γιο του Μπρετ. ‘’Πηγαίνω στον Λεβ μια φορά κάθε 15 μέρες’’, λέει ο Ελιοτ Σπίτζερ, πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και νυν διευθυντής της Spitzer Enterprises.

Επισημαίνει δε ότι το παιχνίδι με τον Αλμπουρτ είναι συναρπαστικό αλλά απολύτως προβλέψιμο: στο τέλος νικητής αναδεικνύεται πάντα ο Ρώσος δάσκαλος. Τα μαθήματα του Αλμπουρτ αναμειγνύονται με συζητήσεις για πολιτική και μια με ελαφρά δόση μοιρολατρείας. Όπως σχολιάζει ο Σπίτζερ : ‘’Τι θα περίμενε κανείς από έναν τύπο που κατάγεται απτή Ρωσία; ‘’. Όπως και πολλοί διακεκριμένοι Σοβιετικοί που κατέφυγαν στη Δύση, ο Αλμπουρτ μπορούσε να ζήσει σε διάφορες χώρες όμως επέλεξε τις ΗΠΑ. Ο ίδιος τονίζει ότι τα κίνητρά του ήταν πολιτικής φύσεως διότι ήθελε να πολεμήσει το σοβιετικό καθεστώς.

Εξελίχθηκε σε πολιτικό σχολιαστή, απέκτησε φιλίες στο Ρεπουμπλικανό Κόμμα και έδινε διαλέξεις καταγγέλοντας το σοβιετικό σύστημα διακυβέρνησης. Εν τω μεταξύ, συνέχιζε την επιτυχημένη και καλοπληρωμένη σταδιοδρομία του ως σκακιστής. Εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα Σκακιού στη Μάλτα το 1980 και διακρίθηκε επανειλημμένως στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Μετά την πτώση του Βερολίνου έγινε περιζήτητος ως σχολιαστής.

Το 1992 σταμάτησε να συμμετέχει σε σκακιστικούς αγώνες. Για να συμπλρώσει το το εισόδημά του άρχισε να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σκακιού έναντι 100 δολαρίων την ώρα. Όπως επισημαίνει δεν ήθελε πολλούς μαθητές. Ένας μαθητής του, πάντως του πρόσφερε 3000 δολάρια την ημέρα για να ταξιδέψει εως την Καλιφόρνια για ένα κατ’όικον. Εκτοτε άνοιξε η όρεξη του Αλμπουρτ και άρχισε να ζητάει 200 δολάρια την ώρα για να πηγαίνει στα σπίτια των μαθητών του.

Ο κύκλος του άρχισε να διευρύνεται και το 1990 άρχισε να παραδίδει μαθήματα στον Στέφεν Φριντμαν, πρωην CEO της Goldman Sachs.

Ο Λεβ Αλμπουρτ υποστηρίζει ότι το σκάκι βοηθάει τους χρηματιστές να αποφασίζουν γρήγορα.

“Όσοι παίζουν καλά σκάκι είναι καλοί στο να παίρνουν γρήγορα αποφάσεις και συχνά τις πιο σωστές”, σχολιάζει και εξηγεί ότι οι διαπραγματευτές κάνουν τα ίδια που κάνουν οι αυθεντίες του σκακιού: ‘’αναγκάζονται να παίρνουν αποφάσεις υπό αντίξοες συνθήκες’’.

Tagged under: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top